Уместо крста у Нишу се слави кукасти крст

Поводом вести да се у Нишу одржала миса у спомен ратног злочинца


 

Povodom vesti

 

У земљи у којој је забрањено, не само прослављање оних који су бранили Србе у последњим ратовима, него и спомен о њима у позитивном контексту, уз јавни позив, званично легално и слободно одржана миса Алојзију Степинцу-усташком злочинцу. У Нишу 10.02.2015.

Ој, земљо Србијо, шта си дочекала!? Где су твоји синови и кћери да те бране?

Ако ова наша напаћена и посрнула земља није кадра да заштити Православље свето, да ли је барем у њој остало неко зрно вере да заштити спомен на 700 000 светих мученика јасеновачких, да почивају у миру? Ако нам је римокатолицизам заиста, „наше плућно крило“, како нам га представљају, од оваквог „плућног крила“ нас боли и срце и душа. Ако морамо да изван границa отаџбине молимо за парче мира, за парче слободе, за парче Вере Богом дане, за писмо, језик и основна људска и верска права, морамо ли и у матици Србији да молимо за парче мира у Вери светоотачкој и парче покоја за претке наше-мученике? Ако нам сада нуде Алојзијеве мисе, да ли нам то по већ познатом сценарију припремају у тој несрећној унији и Алојзијеве жице? Заиста, уз сво поштовање грађана Србије друге вероисповести морамо да се запитамо, да ли би било нормално да се слави и велича Хитлер у Израелу? Колико муке, колико жице, колико србске крви је потребно да се зачини љубав коју нам нуде покровитељи смрти преко 700 000 Срба, свих Рома и свих Јевреја у НДХ?

У Нишу је подигнут споменик цару Константину као поклон римокатоличке верске организације, и то у време када су дотични у својим жупанијским уредима у Хрватској организовали референдум за укидање права Србима да пишу и читају на ћирилици и да православна деца уче православну веронауку у школама. Народ у Нишу тај споменик у шали зове „црни гавран“ на шта и подсећа, а не на св. цара Константина или на било шта православно. Да ли је то црни гавран или орао са кукастим крстом слетео у Константинов град да научи Србе, да је „блажени Алојзије“ (како пише у једној званичној биографији“) помагао свима „па чак и Србима“? Вероватно је то неком промакло, јер да није лудо било би комично. „Па чак…“

Споменик који је Ватикан даровао Нишу – „Црни гавран“.

 

Желимо да нам после свега овога неко објасни, да ли у будуће треба да носимо мајице са ликом „блаженог Алојзија“ чија је званична промоција за потомке јасеновачких мученика одржана у Нишу. Дижемо глас протеста у име свих хришћана у чијим срцима гори кандило Вере предачке, јер не можемо замукнути због предака наших, који су у фабрикама смрти зла и пакла нашли мученичку смрт само зато што су православни Срби. Дижемо глас против стварања нове духовне параноје где се Срби отворено уче да Св. Сава није свет, и да са њим не можемо у Европу, а да са „блаженим Алојзијем“ можемо.

Да ли у сопственој земљи Србин треба да понови речи св. старца Вукашина, усташи Жили Фригановићу док му је очи вадио: „Само ти дијете ради свој посао“? Ипак бих завршио речима Св.Владике Николаја:
Господе Боже Отаца наших, укрепи нас у вери апостолској, у љубави светитељској, отвори нам духовни вид, да свагда гледамо Тебе пред собом, у судбама својим и туђима, и да живимо по светим заповестима Твојим, да би се тако удостојили ући у Твоје Царство и бити у друштву апостола, мученика, светитеља, свих новомученика србских, по молитви њиховој и пресвете Богоматере.

Свети србски мученици молите Бога за нас! Амин.

И на крају, још једном: Србија је по дефиницији слободна земља. У њој постоји слобода вероисповести. Ипак, слобода слављења учесника у физичком и духовном геноциду над србским народом и духовног старатеља хрватских нациста дубоко вређа осећања сваког нормалног човека. Слобода хрватском нацизму и ватиканском прозелитизму, увреда је њихових жртава.

У Нишу 13.2.2015. год. Господње
председник Братства св. Доситеја
Хаџи Зоран Петровић

Посетите Фб страницу Братства светог Доситеја

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s