Туча у Матејевцу – устанак Бога против српских трговаца у храму

Преносимо једну занимљиву вест о догађају који се десио у близини Ниша када су се чланови партије на власти потукли у црквеној порти.

Наш коментар: Шта су тражили страначки прваци у цркви у „току самог састанка“? Да није на симболичан начин „Бог узео ствари у своје руке“, из разлога што се мноштво свештенства, почевши од самог патријарха Иринеја, последњих година, сервилно односи према владајућим партијама, те се тешко може очекивати од њих да протерају трговце из храма. Десило нешто слично као некада у Вавилону када је Бог помешао језике народа који је хтео да пркоси Богу.

 

У нашем народу се у последње време зацарила тежња за каријером и за материјалним добрима. Толико ниско се пада, да се често и најсветија места – храмови, које су градили наши богољубиви преци користе за јефтино политиканство. Партије које су на власти или се боре за власт, немају никакву духовну потку, нити идеологију, већ служе да би њихови чланови стекли материјална богатства, ухљебљење, успех на друштвеној лествици и каријери. Свештенство се претвара у помоћно одељење партије на власти и сервилност се оправдава „немешањем вере у политику“, оправдавајући на тај начин сваку неправду режима. Ипак, толико се далеко у томе иде да се издају све моралне вредности, као што се у Бриселу издало Косово.

clanstvo снс
Тужна слика садашњице: грађани чекају у реду за партијске књижице. Многи улазе у партије да би имали пристојан посао и свакодневни хлеб насушни. Непотизам висок скоро до неба, као и Вавилонска кула.

 

Грађанин.рс -„Вруће“ пролеће у нишкој Српској напредној странци – страначка туча у Горњем Матејевцу?
Избор повереника месног одбора Српске напредне странке у Горњем Матејевцу код Ниша, није се до краја окончао због инцидента који се збио на самом састанку, а због кога је интервенисала полиција.
Део градског одбора СНС на челу са др Миланом Станојковићем

За сада није јасно ко је на кога физички насрнуо, али како медији наводе, несумњиво је да је одређених несугласица било због којих су интервенисали органи реда. Наши извори кажу да је на састанку било око 120 чланова и да је дошло до физичког сукоба у коме је Милан Станојковић, координатор странке, повређен због наводно добијеног ударца. То нисмо могли да утврдимо јер му је телефон искључен. Речено нам је и да се гости из Војводине, иначе високи функционери партије, нису добро провели.

Ово је био крупан инцидент на избору координатора месних одбора којих у Нишу има 88 збио се у дворишту локалне цркве. Како је и до сада било разних несугласица током састанака при избору повереника у месним одборима, питали смо високог функционера ове партије, Момира Стојановића „да ли овај начин формирања страначког тела у Нишу могућ и одржив? С обзиром на то да се страначка дешавања одражавају на владавину ове странке у граду, „Грађанин“ је и раније писао о проблемима током избора првих људи партије. Стојановић нам је кратко рекао „о тој теми телефоном не могу да разговарам“.
Чланство: Хоће сви да гласају за представнике месних одбора

Није тачно што наводе други медији да је Стојановић довео своје момке и шта се већ пише. Проблем је у томе што за месне координаторе хоће сви чланови да гласају, а поједини би да гласају само они које они одреде. Зато се и до сада дешавало да дође до кошкања и проблема. У Матејевцу није дошло до опште туче, али је дошло до метежа управо из тих разлога што једном делу чланства није дозвољено да гласа. Ту је неко Станојковића покушао да шутне ногом. Ову двојицу из Војводине је неко из масе пљунуо – тврди нам наш извор.

Информативна служба је послала медијима (не и Грађанину) саопштење у коме пише да јединство у странци постоји и да није било никаквог хаоса како су новинари то описали.

Преносимо у целини саопштење:

У вези са писањем медија да се скуп чланова Српске напредне странке у Нишу, посвећен избору повереника Месног одбора СНС у Доњем Матејевцу, претворио у метеж и хаос у сеоском црквеном дворишту, обавештавамо Вас да је цео догађај преувеличан од стране појединаца. Истина је да је дошло до несугласица, али су оне решене. То што Српска напредна странка има више чланова на једном Месном одбору, него поједине странке у целом граду, јесте проблем онима који покушавају да оваквим неистинама ослабе Српску напредну странку.

Српска напредна странка у Нишу функционише у најбољем реду, формирано је више од 40 месних одбора на нивоу Града Ниша, а до краја јула биће формиран цео Градски Одбор са свим координаторима и председницима Савета – наводи Служба за информисање СНС Ниш.

Грађанин.рс, фото: Јужневести

gospod-sa macem
Вавилонска кула Вавилонци су зидали огромну кулу. Хтели су да врх куле допре до неба. Тако су хтели да пркосе Богу. Зато је Бог помешао језике и градитељи нису могли да се разумеју. Они су се разишли и тако су постали разни народи који говоре различите језике. Тако увек бива: кад год људи зидају или чине безбожна дела, удаљују се не само од Бога него и један од другога. Усељава се у њих мржња и пометња, као у градитеље Вавилонске куле („Нема лепше вере од хришћанске“, митр. Амфилохије, еп. Данило)

 

И нађе (Исус) у цркви гдје сједе они што продаваху волове и овце и голубове, и који новце мијењаху. И начинивши бич од узица, изгна све из цркве, и овце и волове; и мјењачима просу новце и столове испремета; И рече онима што продаваху голубове: носите то одавде, и не чините од дома оца мојега дома трговачкога.

А ученици се његови опоменуше да у писму стоји: ревност за кућу твоју изједе ме.

(Јеванђеље од Јована)

Фб страница Братства светог Доситеја

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s